Ge bort ett presentkort!

Presentkort

En upplevelse i företagsjulklapp!

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags att börja tänka på julklapparna inom företaget! Julklappen är inte bara ett sätt att önska god jul, den är också ett sätt att visa de anställda uppskattning för året som gått. Varför inte lägga ytterligare en dimension till julklappen i år och låta den vara en upplevelse?

Presentkort
Alla anställda har inte samma intressen och det kan vara svårt att hitta en likvärdig julklapp som passar alla. Presentkort, antingen på ett köpcentra med stort och varierat utbud eller på en upplevelse, kan vara en god idé. Det finns ett stort utbud av upplevelser i olika prisklasser och det finns något som passar de flesta. Biocheckar är ett annat alternativ som kan vara värt att överväga, likaså ett klippkort på relaxavdelningen på badhuset eller kanske en massagecheck?

Teambuilding
Julklappen kan också ha ett teambuildingsyfte, det kan vara en biljett till en kryssning för hela företaget eller en middag med show. Gemensamma och trivsamma aktiviteter tillsammans bygger en bra laganda och lyfter motivationen till en ny nivå. Lägg inte in någon utbildning i en sådan aktivitet, utan låt den vara enbart ett nöje. Motiverade medarbetare som trivs på sin arbetsplats jobbar bäst!

Paket
Om det ändå känns tryggast med ett paket, så satsa på något som inte är den vanliga filten, påslakansetet eller handdukarna med företagsloggan på. Ge personalen ett spel, en korg med fina ostar och korvar eller kanske en dvd-film med tillhörande chokladask? Satsa på saker som ger en känsla av att det ligger omtanke bakom valet och inte ett opersonligt måste.

Valet av julklapp till de anställda beror givetvis på antalet anställda och summan som är budgeterad för ändamålet. Viktigast är ändå att personalen får en julklapp och att de får den lagom till jul. Bjud på en jullunch, dela ut julklapparna och ha en trevlig stund tillsammans!